Geplaatst op

Gietijzeren decoratie, stijlvol en robuust in jouw woning

gietijzeren decoratie

Gietijzeren decoratie is een belangrijk onderdeel van ons assortiment en dat is niet voor niets zo. Gietijzer is een materiaal dat steeds populairder wordt in interieurland. Het is stoer, stijlvol en decoratief. Daarnaast heeft gietijzer vele voordelen. Je kunt het makkelijk verwerken en het is erg duurzaam. In dit artikel vertellen we je alles over gietijzer, waar je het kunt vinden en hoe je het in jouw woning toepast!

Waarom gietijzer zo populair is

Gietijzer is een materiaal dat vele voordelen heeft. Het is bijvoorbeeld erg duurzaam en makkelijk te verwerken. Daarnaast geeft het jouw woning een stoere en stijlvolle uitstraling. Gietijzer is dan ook dé trend van dit moment in interieurland!

Vooral gietijzeren plankendragers https://www.decostyle.nl/product-categorie/gietijzer/gietijzeren-plankendragers/ zijn op dit moment erg populair. Ze voegen echt wat toe in een eclectische, landelijke en industriële inrichting.

Hoe gietijzer wordt gemaakt

Gietijzer wordt geproduceerd door het smelten van ijzererts met meer dan 2% koolstof in een smeltoven. Vervolgens wordt het materiaal in een mal gegoten.

Een product van gietijzer herken je aan de nog zichtbare naden van de mal. Het is een hard product dat wel meer breekbaar is dan staal en er minder glad uit ziet. Met het gieten is het niet mogelijk om hele dunne, fijne onderdelen te maken.

Soorten woonproducten van gietijzer

  • Gietijzeren decoratie: denk aan vazen, kandelaars of gietijzeren boekensteunen.
  • Gietijzeren meubilair: stoelen, tafels of kasten
  • Gietijzeren accessoires: sleutelhangers, oorbellen of sieraden
  • Allerlei gietijzeren tuindecoratie.
  • Gietijzeren gebruiksvoorwerpen zoals gietijzeren kapstokken

Het onderhoud van gietijzer

Gietijzer is een materiaal dat vrijwel geen onderhoud vraagt. Het is indien nodig gemakkelijk te reinigen met een vochtige doek.

Er is nogal wat gietijzeren tuindecoratie waar men jaren plezier van heeft zonder dat daar enige vorm van onderhoud bij komt kijken.

Een mooi voorbeeld hiervan is onze best verkochte gietijzeren vogeldrinkbak.

Beschermen van gietijzer

Gietijzer is een materiaal dat uiteindelijk kan gaan roesten. Je kunt dit voorkomen door het materiaal regelmatig te beschermen met olie of wax. Zo blijft het mooi en gaat het nog langer mee!

In principe kan het materiaal ontzettend lang, zo niet levenslang mee. Het is uitstekend bestand tegen zowel hele hoge als hele lage temperaturen.

Gietijzeren cadeau ideeën

 Gietijzer is een duurzaam materiaal, stoer en in allerlei vormen gietbaar. Als je op zoek bent naar een toepasselijk cadeau, is de kans groot dat je iets vindt tussen ons aanbod gietijzeren artikelen.

Sommige voorwerpen zijn heel praktisch zoals de gietijzeren ophanghaken maar ook decoratieve items die een praktisch nut kunnen hebben zoals onze gietijzeren tekstbordjes kunnen een geweldig cadeau zijn voor een liefhebber van nostalgische, stoere objecten.